Μαζί γυναίκες από Κύπρο, Αίγυπτο, Λίβανο και Ιορδανία σε σεμινάριο που υλοποιείται από το Anna Lindh Foundation με την στήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών Κύπρου

Μαζί γυναίκες από Κύπρο, Αίγυπτο, Λίβανο και Ιορδανία σε σεμινάριο που υλοποιείται από το Anna Lindh Foundation με την στήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών Κύπρου

Η ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στην εξωτερική πολιτική της Κύπρου και ιδιαίτερα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αποτελεί μεγάλη προτεραιότητα για το Υπουργείο Εξωτερικών Κύπρου, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, στην έναρξη του διαδικτυακού σεμιναρίου «Χτίζοντας υγιείς σχέσεις και ενισχύοντας την ισότητα των φύλων», το οποίο διοργανώνει το Ίδρυμα Anna Lindh (ALF) και οι επικεφαλής του δικτύου ALF της Κύπρου, της Αιγύπτου, του Λιβάνου και της Ιορδανίας, με την οικονομική στήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών Κύπρου. Την εναρκτήρια συνεδρία χαιρέτησε επίσης, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ALF, Δρ. Ναμπίλ Αλ-Σαρίφ, ο οποίος τόνισε ότι το σεμινάριο υλοποιείται κατά την 25η επέτειο της Διαδικασίας της Βαρκελώνης και ενισχύει τις σχέσεις των χωρών μέσω της ενδυνάμωσης των κοριτσιών και γυναικών της Ανατολικής Μεσογείου.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γυναίκες, 18-25 χρονών, οι οποίες κατοικούν στην Κύπρο, την Αίγυπτο, τον Λίβανο και την Ιορδανία. Στόχος του σεμιναρίου είναι η χρήση της μη τυπικής εκπαίδευσης, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στις συμμετέχουσες να ενημερωθούν για αποφάσεις σχετικά με τα αναπαραγωγικά δικαιώματά τους, να καταφέρουν να σπάσουν τα στερεότυπα του γυναικείου φύλου και να χτίσουν υγείες σχέσεις βάσει της ισότητας και του σεβασμού.

Το σεμινάριο είναι διαδραστικό, βασισμένο σε με τυπικές εκπαιδευτικές μεθοδολογίες και υλοποιείται από τις 3 μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου διαδικτυακά, μέσω μιας σειράς 5 συνεδριών. Η επιλογή των συμμετεχουσών έγινε μέσα από ανοιχτό κύκλο υποβολής αιτήσεων, όπου ο αριθμός αιτήσεων ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες, με τελική επιλογή 20 γυναικών, 5 από κάθε χώρα. Το σεμινάριο υλοποιείται με την συμβολή του Κυπριακού Συνδέσμου Οικογενειακού Προγραμματισμού και του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μελετών Κοινωνικού Φύλου. Η διοργάνωση του σεμιναρίου διευθύνεται από τους επικεφαλής του δικτύου Anna Lindh Κύπρου, το οποίο αποτελείται από το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ και το Rooftop Theatre Group. Το σεμινάριο θα επαναληφθεί τον Φεβρουάριο του 2021, μέσω νέου κύκλου αιτήσεων για συμμετοχή.  

[Read More…]