Πρόσκληση | Εκδήλωση Έναρξης και Εργαστήρι Ετοιμασίας Αιτήσεων για το Πρόγραμμα «PREVENT»

Πρόσκληση | Εκδήλωση Έναρξης και Εργαστήρι Ετοιμασίας Αιτήσεων για το Πρόγραμμα «PREVENT»

Το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ σας προσκαλεί στην εκδήλωση έναρξης του προγράμματος «Preventing gender-based violence and violence against children» (PREVENT), η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024, στις 10:00 π.μ., στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας.

Το πρόγραμμα «PREVENT» έχει ως στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας και της βίας κατά των παιδιών, μέσω της στήριξης Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών (ΟΚοιΠ) στην Ελλάδα και στην Κύπρο που δραστηριοποιούνται σε αυτούς τους τομείς, καθώς και της ενίσχυσης των γνώσεων, των ικανοτήτων και της βιωσιμότητάς τους.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση των στόχων του προγράμματος PREVENT, καθώς και της ανοικτής πρόσκλησης υποβολής προτάσεων «Πρόληψη και Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας και της Βίας κατά των Παιδιών», η οποία είναι διαθέσιμη εδώ (ελληνικά) κι εδώ (αγγλικά). Μέσω της ανοικτής πρόσκλησης, το PREVENT θα διαθέσει συνολικά 1,61 εκατ. ευρώ σε επιχορηγήσεις προς την Κοινωνία των Πολιτών σε Κύπρο και Ελλάδα για την υλοποίηση έργων που εστιάζουν σε δύο θεματικές: την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας και την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των παιδιών.

Μετά την εκδήλωση έναρξης (10:00 – 11:00), θα ακολουθήσει αναλυτική παρουσίαση της ανοικτής πρόσκλησης και εργαστήρι ενημέρωσης και κατάρτισης ενδιαφερόμενων φορέων για τη διαδικασία ετοιμασίας και υποβολής αιτήσεων (11:00 – 13:30). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέχρι τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024. Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

Σημ. Θα ακολουθήσουν δύο εργαστήρια υποβολής αιτήσεων στην Πάφο στις 27 Ιουνίου 2024 (στα ελληνικά), καθώς και διαδικτυακά στις 3 Ιουλίου 2024 (στα αγγλικά). Περισσότερες πληροφορίες θα κοινοποιηθούν σε μετέπειτα στάδιο.

Το PREVENT συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ‘Ένωση (90% της επιχορήγησης), μέσω του προγράμματος Citizens, Equality, Rights and Values (CERV) 2023-DAPHNE, και από το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ (10% της επιχορήγησης), με συνολικό ποσό επιχορήγησης 2,3 εκατ. ευρώ. Συντονιστής του PREVENT είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη (Ελλάδα), σε σύμπραξη με το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ (Κύπρος).

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα PREVENT στη σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Κέντρου Στήριξης ΜΚΟ.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ: 22875099 | [email protected]   

Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες για τις εκφραζόμενες απόψεις.